佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: dalap

約翰遜矢言英國「不會放棄香港」 港民反应.....

dalap 发表于 3-7-2022 03:23 PM
- 西人除搞事仲有咩好事做

- 意思係會一如以往,聯同美狗繼續收買漢奸分化同攪亂香澆

叼啦你,那么亲中, 就不要去白人的国家啦。

-  金毛仔搞好個蘇格蘭先啦

- 咁嗰啲仲未走嘅手足,唔好再諗咁多,快啲過去同金毛團聚

-吊佢老母,香港關你英狗咩事

-慳d啦

-你條柒頭唔放棄香港係乜意思?又想發動鴉片戰爭奪香港?不如你條英柒頭凡死去你英國嘅香港人,唔好收人一大筆移居費用,唔好5加1成6年先知批唔批個爛鬼居留權俾人,做到嘅先叫唔放棄香港人。做唔到嘅只係唔肯放棄香港班儍人嘅錢同廉價勞動力。

-連皇室都道德淪亡,禮崩樂壞,你小陰國仲有什麼底氣?棧俾世人恥笑。
金毛犬和柒兩舖一樣憑出位言行得來的權位是經不起時間考驗的。

那是香港人的回应
人家是实话实说。

还说不是逃走, 那么是走佬吧, 毕竟把中国搞得满身债, 把国家押给敌人了
wu li dan du 民国没灭, 那么来东南亚屠杀的是你的wu li dan du 民国?

- 佢唔記得左一樣野, 宜家係中國香港, 唔關你英國事
只係知係佢面皮厚到一個點

- 繼續收多啲曱甴幫香港啦

-  搞掂自己先啦,支持蘇格蘭同北愛爾蘭獨立

- 蘇格蘭都不保,仲大言不慚,笑死香港人。

- 香港一樣唔會放棄Scotland, 希望佢地今次公投可以脫離英國

-呀大種乞衣擒晚食咗生竽頭?

- 突登七一發言煽動仇恨,呢d技倆對一個領導人黎講太低級了吧

- 咁同個賊唔肯放棄別人的銀包有乜分別?

- 不知廉恥,無佢地當年侵略惡行,那有需要50年不變!

-六年之後見真章,睇吓有幾多BNOer被英國佬彈走!

-約翰豬唔秤下自己有幾多斤兩,噏得就噏

-金毛呢排頻頻發癲,明顯係想轉移國內對佢嘅不滿情緒,撈選票o者。

-自己國家都顧唔掂又走去理香港關你Q事咩

- 關心咗蘇格蘭先

-強烈譴責言論粗暴蔑視中國主權事務,對此深表憤慨。

- 香港屯門青山醫院仲有冇床位,呢位陰國金毛鬼佬極需要保外就醫,妄想症病情嚴峻?

Follow Us

这次  菜婆 静静

「東方之珠」成績亮眼
時間:2022-07-02

世界競爭力排名:全球第5位

瑞士洛桑國際管理發展學院6月15日新發布的《2022年世界競爭力年報》,中國香港在排名由去年全球第7位,升至第5位。

七度位居全球IPO集資額首位

香港是全球最大的首次公開募股(IPO)場所之一,從2009年起,有七年登上全球IPO集資排名榜首,規模冠絕全球,國際金融中心地位穩如磐石。

全球最大離岸人民幣業務中心

香港目前是全球最大離岸人民幣業務樞紐,處理全球約70%離岸人民幣結算業務。香港的人民幣存款餘額從2004年5月底的62.98億元,到2022年5月底升至8504億元。

人才競爭力:亞洲第一

瑞士洛桑國際管理發展學院去年12月9日發布《2021年IMD世界人才競爭力報告》指出,在全球64個經濟體的人才技能及競爭力水平中,香港排名全球第11,在亞洲地區排第一,較去年上升三位,成為亞洲地區最具人才競爭力的經濟體。

justebelmont 发表于 2-7-2022 12:36 PM
你们等住, 等乌克兰解体俄罗斯后,北约就会进占俄罗斯领土, 现在的反攻已经逐渐成效了, 果然北约是算准 ...

原来如此啊

台独军即将对香港发起进攻 拿下香港,打进北京 屠杀习近平吗?

justebelmont 发表于 2-7-2022 12:59 PM
蛇岛战之后, 明显开始反攻了。

10-20俄军驻守的蛇岛俄罗斯大溃败中 只能大败逃

上万乌克兰兵数的利西仓斯克,乌克兰兵光荣战略性的撤退转进斯拉杨中吗?

他是一个被呆岛洗脑得很厉害的阿伯

dalap 发表于 5-7-2022 01:38 AM
「東方之珠」成績亮眼
時間:2022-07-02

香港没有资源, 但是竞争力,人民IQ  样样赢台湾

約翰遜 只会嘴炮 ~~ 自己都自身难保 。。

苏格兰欲办第二次独立公投 英国首相:现在不是时候

金毛自己地盘乱, 心有不甘

蜂拥到大不列颠的很多香港BNO都过得不好,工作机会有限也遭受歧视,大英帝国政府根本就是忽悠BNO

dalap 发表于 7-7-2022 04:36 PM
金毛自己地盘乱, 心有不甘

傻B, 别自嗨, 英国换相会内乱吗? 谁上位当英相也一样打扒俄狗和共拘 !

lcw9922 发表于 7-7-2022 06:16 PM
傻B, 别自嗨, 英国换相会内乱吗? 谁上位当英相也一样打扒俄狗和共拘 !

如果沙比利这个烂首相换成沙飞鱼,我看 DALAP 会兴奋的睡不辽觉, 可惜这里是马奈西亚, 不是英国。

证明人家英国的人民大过天, 马耐下的华人,想求而不可得。

lcw9922 发表于 7-7-2022 06:16 PM

老实说我对 POLIS 本身没有好感, 换个正常点的英国首相是好事。

英美支持乌克兰是国家政策,不会因人而异。

金毛自己收皮了