佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

大陸人在香港騙取綜援福利

金鐘夏慤道女子圖跳橋尋死獲救。下午1時55分,一名中年女子被發現情緒失控,企圖攀出通往政府總部的行人天橋圍欄跳下尋死,途人見狀大驚,合力將她拉回安全地方及報警。警方及消防到場,女子仍然哭過不停,需要送院檢查。

據悉,有人14年由內地來港,曾申領綜援金,但早前遭揭發有工作下領取綜援,被法庭判處違反規例,而終止其綜援,有人遂於今日擬到政府總部申訴,惟途中已忍不住,情緒激動圖跳橋尋死。

現場消息稱,女事主情緒一度激動,警員從旁安慰她不服判決可向法庭上訴,惟有人指不相信法官,有警員隨即稱:「法官都可以判特首坐監,點解你唔信佢呀?」最後警員軟硬兼施,將事主勸服送院

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0502_00822_001.html

大陸蝗虫真係冇叫錯,又貪又蠢又窮又自私冇文化,除香港外,全世界根本冇一個地方會收一D 冇自理能力去搶人地資源福利既移民,日本新加坡E D 地方一早踼Q班垃圾走,大陸蝗虫一到香港就搶公屋搶醫療搶學位搶床位搶盡各種香港福利資源,又蠢又窮又要生,大陸人係抵比人睇衰。現在每日150隻蝗虫來港要做腥港人,香港想唔比大陸搞衰都難。

呵呵!

香港那地方有几个祖上不是从大陆去的呢?
要说蝗虫,个个都是蝗虫。
无非是老蝗虫生的小蝗虫,骂骂新蝗虫而已。

蝗虫骂蝗虫,我们看笑话。

楼主如果是马来西亚华人,也要小心马来人骂你是……蝗虫!

离开了中国本土,某些华人的智商下降的太快。

真的很好奇為什麼要特地註冊個新賬號來說呢?

deviruchi838 发表于 4-5-2017 12:20 AM
真的很好奇為什麼要特地註冊個新賬號來說呢?

我的ACCOUNT 不是新的,只是小發言,看不過眼才發POST ,看清楚REGISTRATION DATE 吧,

_NEAR_ 发表于 4-5-2017 01:21 AM
我的ACCOUNT 不是新的,只是小發言,看不過眼才發POST ,看清楚REGISTRATION DATE 吧,

這新聞...都有幾年了!
還有,註冊日期根本就不能證明什麼....小弟我也有一大堆10年前的賬號。那是不是證明我那堆玩意不是分身呢?

Follow Us
deviruchi838 发表于 4-5-2017 01:28 AM
這新聞...都有幾年了!
還有,註冊日期根本就不能證明什麼....小弟我也有一大堆10年前的賬號。那是不是證明我那堆玩意不是分身呢?

我ACCOUNT 得一個,信就信唔信就算,個POINT 唔係係我ACCOUNT 幾時REGISTER,而係大陸蝗在港騙取綜援福利,HOW COME 會講左有幾多個分身到?

好心你唔好扯去第二樣野,好5毛,連LINK 都比埋你了你自己唔睇,寫到明係最近先比人發覺,連日期都有埋

_NEAR_ 发表于 4-5-2017 01:48 AM
我ACCOUNT 得一個,信就信唔信就算,個POINT 唔係係我ACCOUNT 幾時REGISTER,而係大陸蝗在港騙取綜援福利,HOW COME 會講左有幾多個分身到?

好心你唔好扯去第二樣野,好5毛,連LINK 都比埋你了你自己唔睇,寫到 ...

好撚心你囖真係,邊啲喺五毛孽畜都仲未撚分得清楚...

同埋呢單野...九廿幾年前架啦!你仲挖出來講?會俾啲五毛畜話你詞窮架

deviruchi838 发表于 4-5-2017 01:51 AM
好撚心你囖真係,邊啲喺五毛孽畜都仲未撚分得清楚...

同埋呢單野...九廿幾年前架啦!你仲挖出來講?會俾啲五毛畜話你詞窮架

算LA ,大大隻字都唔Q 識睇,而家做中国5毛真係唔洗用腦,咩知識都冇都可以做5 毛,睇見中国就知冇希望

_NEAR_ 发表于 4-5-2017 01:59 AM
算LA ,大大隻字都唔Q 識睇,而家做中国5毛真係唔洗用腦,咩知識都冇都可以做5 毛,睇見中国就知冇希望

鬼蟈有冇閪望...關我蛋治?但係你唔撚係傻嘅就一定係戇撚鳩,邊啲喺人邊啲喺畜你都未撚分得清?學人出post?咪笑撚大人個口啦

大陸人真係大種蝗虫,去到邊衰到邊,搶人地資源仲咁多廢話

葵涌新移民綜援多次成功領錢買Iphone 7
www.cacanews.com/cat99/node1465587