佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: feliz

只因有你 咖啡音

昨天在堂弟房间找几片英文CD来听,发现Britney Spears的这首歌的旋律真的是很动听,深深的深入我心扉.

Everytime
Notice me
Take my hand
Why are we strangers when our love is strong
Why carry on without me?

Every time I try to fly
I fall without my wings
I feel so small
I guess I need you baby
And every time I see you in my dreams
I see your face,it's haunting me

I make believe that you are here
It's the only way I see clear
What have I done?
You seem to move on easy

*Repeat

I may have made it rain
Please forgive me
My weakness caused you pain
And this song is my sorry

Ohhhh

At night I pray
That soon your face will fade away

And every time I try to fly
I fall without my wings
I feel so small
And every time I see you in my dreams
I see your face,you're haunting me

Every time

翻译~~~

提醒我,抓住我的手。为什么当我们的爱强烈的时候我们是陌生人,为什么不带我一起走下去?
每一次我试着飞,我因为没有翅膀而掉下,我觉得我很微不足道,我想亲爱的我需要你,每一次我在梦中见到你,我看见你的脸,这萤绕这我,我想亲爱的我需要你。
我相信你在这,这是我唯一能看清楚的。我做了什么?你看起来过的很轻松。

我可能把我们的爱弄的很糟,请原谅我。我的虚弱让你心痛,这首歌是我对你的道歉。
OHHHHHH
我在夜里祈祷,你的身影会慢慢消失。
每一次我想要飞,我因为没有翅膀而掉下,我感到微不足道,我想亲爱的我需要你,每一次我在梦中见你,我看见你的脸,你萤绕着我,我想亲爱的我需要你!

我最近听到这首歌,是一个很重要的人给我听的,我听了,觉得这首歌很有感觉,究竟是什么,我也解释不出来,但是就是很喜欢那种感觉,歌词很棒,阿桑把那种悲伤的感觉也唱了出来...

一直很安靜
作詞:方文山 作曲:如花如岳 編曲:屠穎

空蕩的街景 想找個人放感情
做這種決定 是寂寞與我為鄰

我們的愛情 像你路過的風景
一直在進行 腳步卻從來不會為我而停

給你的愛一直很安靜
來交換你偶爾給的關心
明明是三個人的電影
我卻始終不能 有姓名

你說愛像雲 要自在飄浮才美麗
我終於相信 分手的理由有時候很動聽

給你的愛一直很安靜
來交換你偶爾給的關心
明明是三個人的電影
我卻始終不能 有姓名

給你的愛一直很安靜
我從一開始就下定決心
以為自己要的是曾經
卻發現愛一定要有回音

給你的愛一直很安靜
來交換你偶爾給的關心
明明是三個人的電影
我卻始終不能 有姓名

給你的愛一直很安靜
除了淚在我的臉上任性
原來緣份是用來說明
你突然不愛我這件事情

椰风挑动银浪  夕阳躲云偷看
看见金色的沙滩上
独坐一位美丽的姑娘
眼睛星样灿烂  眉似新月弯弯
穿着一件红色的纱笼
红得象她嘴上的槟榔

#她在轻叹  叹那无情郎
想到泪汪汪  湿了红色纱笼白衣裳
哎~ 南海姑娘  何必太过悲伤
年纪轻轻只十六吧
旧梦失去有新侣做伴

南海姑娘。那次 K 歌,对她的歌声念念不忘。几年了,快忘记了。
10号今天早上听听王菲的歌曲,疑?南海姑娘。开来听听。
邓丽君的歌曲。王菲唱唱。Good!
哦?啊牛也唱过?...

17 APRIL 2005
如果叫我直接听这首,可能听半首,之后就不在我电脑里了。
所以真的,听歌要有那种讲不出的意境,而又可以feel得到。

这首很慢,前奏很闷的一首,但!我是在电视剧《天龙八部》里看到的,所以感觉就有了!歌曲大概到50秒左右就起节奏了。

宽恕  词:林夕  曲:赵季平

如是我闻,仰慕比暗恋还苦,
我走你的路,男儿泪,女儿哭,
我是你执迷的信徒,你是我的坟墓,
入死出生由你做主,

你给我保护我还你祝福,
你英雄好汉需要抱负,可你欠我幸福,拿什么来弥补,
难道爱比恨更难宽恕;

如是我闻,爱本是恨的来处,
胡汉不归路,一个输,一个哭,
宁愿你恨得糊涂,中了爱的迷毒,
一面满足,一面残酷.

你给我保护我还你祝福,
你英雄好汉需要抱负,可你欠我幸福,拿什么来弥补,
难道爱比恨更难宽恕...

18 APRIL 2005

今天我又忍不住,再写歌曲感受。
大热天的中午。安静地在车上听DJ给的这首。

Beautiful

Spoken:
Don't look at me (别看我)

Every day is so wonderful
And suddenly, i saw debris
Now and then, I get insecure
From all the pain, I'm so ashamed

I am beautiful no matter what they say
Words can't bring me down
I am beautiful in every single way
Yes, words can't bring me down
So don't you bring me down today

To all your friends, you're delirious
So consumed in all your doom
Trying hard to fill the emptiness
The piece is gone left the puzzle undone
That's the way it is

You are beautiful no matter what they say
Words can't bring you down
You are beautiful in every single way
Yes, words can't bring you down
Don't you bring me down today...

No matter what we do
(no matter what we do)
No matter what they say
(no matter what they say)
When the sun is shining through
Then the clouds won't stay

And everywhere we go
(everywhere we go)
The sun won't always shine
(sun won't always shine)
But tomorrow will find a way
All the other times

'cause we are beautiful no matter what they say
Yes, words won't bring us down, oh no
We are beautiful in every single way
Yes, words can't bring us down
Don't you bring me down today

翻回来看,我真的是有这首啊!
美 *Christina Aguilera
不管人家讲你美不美。

另外一首轻快的,我只一直听她唱 a little bit of this, a little bit of that
原来我也收藏了好久好久没开。哟哟哟~

对了,里面的吉他手是 - Santana

The Game Of Love *Michelle Branch

Tell me~ Just what you want me to be
One kiss~ And boom you're the only one for me
So please tell me why!
Don't you come around no more?
'Cause right now I'm cryin' 
Outside the door Of the candy store

Chorus:
It just takes a little bit of this, a little bit of that
It started with a kiss now we're up to bat
A little bit of laughs, a little bit of pain
I'm tellin' you my babe, its all in the game of love--

--Is
Whatever you make it to be
Sunshine ~ Instead of this cold, lonely sea
So please gimme a try...
And you'll see for what I'm good for
It ain't sayin' goodbye...
Its knockin' down the door
Of your candy store

Chorus#

You roll me, control me, console me
Please hold me!
You guide me, divide me into one--yeah!

(Make me feel good--yeah!)

So please tell me why
Don't you come around no more?
'Cause right now I'm dyin'
Outside the door
Of your lovin' store
......
爱情像是游戏吗?hor hor hor

[ Last edited by feliz on 1-5-2005 at 06:02 AM ]

Follow Us
陌生人

We Might As Well Be Strangers *Keane

I don't know your face no more
Or feel your touch that I adore
I don't know your face no more
It's just a place I'm looking for
We might as well be strangers in another town
We might as well be living in a different world
We might as well

I don't know your thoughts these days
We're strangers in an empty space
I don't understand your heart
It's easier to be apart

We might as well be strangers in another town
We might as well be living in a another time
We might as well be strangers
Be strangers
For all I know of you now
For all I know

歌词虽然几句,却已唱出主角的心。

我听的是一首经过改版的 miami remix。但是自己也存了一份原汁原味的,竟然有人向我要这首。
他说当第一次听这歌曲时有一种很莫名的感动。他以为是第一次听也是最后一次听了。
可,没想到如今多年后还能听到这首歌曲。他是打从心里对我说谢谢。

Eva:
It won't be easy, you'll think it strange
When I try to explain how I feel
That I still need your love after all that I've done

You won't believe me
All you will see is a girl you once knew
Although she's dressed up to the nines
At sixes and sevens with you

I had to let it happen, I had to change
Couldn't stay all my life down at heel
Looking out of the window, staying out of the sun

So I chose freedom
Running around, trying everything new
But nothing impressed me at all
I never expected it to

chorus:

Don't cry for me Argentina
The truth is I never left you
All through my wild days
My mad existence
I kept my promise
Don't keep your distance

And as for fortune, and as for fame
I never invited them in
Though it seemed to the world they were all I desired

They are illusions
They are not the solutions they promised to be
The answer was here all the time
I love you and hope you love me

Don't cry for me Argentina

(chorus)

Have I said too much?
There's nothing more I can think of to say to you.
But all you have to do is look at me to know
That every word is true

很高兴听别人喜欢听的歌。也高兴别人尝试听我听的。
引起- 共鸣

插播

这部片子,我到现在还没看过。不过看了它一些简短介绍

(Don‘t Cry for Me, Argentina)是1996年电影《贝隆夫人》(Evita)的主题曲。该片由歌坛天后麦当娜(Madonna)和安东尼奥.班德拉斯(Antonio Banderas)主演,描写的是阿根廷的第一夫人——艾薇塔的悲欢离合、大起大落、享尽荣华富贵,也尝遍心酸坎坷的一生:她出生贫寒,但对未来充满憧憬,但在那个时代,经过不懈的努力,具有美丽容颜的她很快在一个摄影师的镜头下成名,从此辗转在富人和官员中,直到她遇到贝隆上校——一个声望上升的军官,她才脱颖而出,成为耀眼的政治明星。麦当娜又演又唱,表现大放异彩,曾获金球奖(喜剧与音乐剧)最佳女主角,也打破了她是“票房毒药”的宿命。

艾薇塔的一生是个传奇,既深受人民爱戴,被称为“穷人的旗手”,但也被富人们称为“不择手段的女人”。人们忘不了她对社会、劳工、教育所做出的贡献。其悲剧性的早逝(年仅33岁),令人惋惜。该片改编自安德鲁.洛埃.韦伯(Andrew Lloyd Webster)的同名歌剧,由阿伦. 派克导演。这首主题歌是《贝隆夫人》原声带歌曲中流传最广的一首,曲中写尽了女主角对祖国阿根廷的一往情深和她个人渴望改革的坚强志意,在西方的流行歌曲中是一首掷地有声之作。。

前奏曲子还不错好像第一次听的感觉,居然还有三句歌词。哇。我晕这首原来是完整版本的。马上找了来,盖掉我机子里的 3:17。原装的有 3:32。
第 2:40 时段有前呼后应的感觉。就是酱、再听...

You're Still The One *Shania twain

(When I first saw you, I saw love.
And the first time you touched me, I felt love.
And after all this time, you're still the one I love.)

Looks like we made it
Look how far we've come my baby
We mighta took the long way
We knew we'd get there someday

Bridge:
They said, "I bet they'll never make it"
But just look at us holding on
We're still together still going strong

Chorus:
(You're still the one)
You're still the one I run to
The one that I belong to
You're the one I want for life
(You're still the one)
You're still the one that I love
The only one I dream of
You're still the one I kiss good night

Ain't nothin' better
We beat the odds together
I'm glad we didn't listen
Look at what we would be missin'

(Bridge)
(Chorus)

I'm so glad we made it
Look how far we've come my baby

*又是一位美女。

情歌高手一个!游鸿明。听到会心冷的歌曲。
就算怎样唱也不回来。
*啊妹介绍

第一千个昼夜

云停了下来.在半空里保持着静止状态
我.眨一眨眼往日情怀飞了过来
时光很奇怪.让你和我有了爱然后分开

嘿!九霄云外谁在教我翻阅回忆的字典.也解释不清爱
第一千个昼夜忽然我醒来
我不会忘记那天、那一夜你陪我流下的泪
黎明前吻着你抱着风把孤单推.过来
你最后那一夜烙在我的脑海
一千个夜也不能把最爱偷回来

我想要回到那天、那一夜但时间不肯后退
往前走多少天多少年我把心停.下来
你带走那一夜将永远留给我
在多年以后爱石沈大海...

几乎1个月很久了,网下写的记录一次过放上来。又。继续温习这些好听的歌曲。

高兴听别人喜欢听的歌。也高兴别人尝试听我听的。
所以我把这里放过的歌曲名字都记录在第一页。不时、我可以看看听听你、我的感觉。http://chinese.cari.com.my/myfor ... =233976&fpage=1
*引起- 共鸣 就是给音乐最好的回报。

不要说不要 很好听。谢。我很少他的歌曲。还好你的介绍,让我有机会听说不要说不要。
还有。~~@@~~ 你很喜欢阿桑的歌曲。
我觉得 野百合也有春天 也好听。*等等等人。。。林志炫也唱过。

to be continue...

[ Last edited by feliz on 1-5-2005 at 06:38 AM ]

昨夜,朋友send给我的一首轻音乐,让我的思绪再度沦陷.......

曾经,她用这首轻音乐当作是她主持节目的背景音乐~~~
曾经,她那磁性的嗓子陪伴无数个落单的寂寞夜未眠~~
曾经,她用她的大道理狠狠地骂醒了很多人~~~
曾经,她给我最真的感动~~~
听她的节目不需要设防,就是用最自然的方式去听,你可以找到很多感动~~~
曾经,这些都已经是曾经了~~~

没有人记得她了吧?那个主持“心房不设防”的女DJ.....
还记得为了听她的节目,凌晨3点多爬起来,就是为了听她三个小时的节目~~
听她最真挚的分享~~听她最不做作的声音~~~
还有听她这首惯用的背景音乐~~
那个send这首音乐给我的朋友,也是因为她的劝导而作了一个坚定的决定去沙巴念大学~~~
也许她对他的影响比对我的影响还要深吧~~~

但是昨夜凌晨,听了这首轻音乐,很多回忆又再度涌上心头~~~~
张中立的音乐,你让我真的很想倒在枕头上痛哭一场~~~
可是,终究我还是没有掉下一滴眼泪~~ 
也许我的哀伤,已经无法用掉泪去抒发了吧?
那是一股淡淡的哀愁~~~久久无法言喻~~~~

把这支轻音乐和有缘人分享:

http://s35.yousendit.com/d.aspx?id=3OT1KU4CXYIBD38318915AY7RH
(七天限期,有缘自然down得到)

王菲,一个我不多留意的歌手,我更加不会故意去听她的歌!偶尔的一天,我一个很好的朋友说她在听着这首歌,因为她很喜欢这首歌的,于是她就给了我听,宁静的旋律和清晰的歌声,让我听到一种另外的感觉,我留意着歌词,慢慢去回味过去的回忆,是很有一番滋味,但是一切已经是过去了...

矜持  
作詞:許常德 / 作曲:郭子

我從來不曾抗拒你的魅力 雖然你從來不曾對我著迷
我總是微笑 的看著你 我的情意總是輕易就洋溢眼底
我曾經想過在寂寞的夜裡 你終於在意在我的房間裡
你閉上眼睛親吻了我 不說一句緊緊抱我在你的懷裡
我是愛你的 我愛你到底 生平第一次我放下矜持 
任憑自己幻想一切關於我和你
你是愛我的 你愛我到底 生平第一次我放下矜持 
相信自己真的可以深深去愛你

多谢在平旦的楼贴的歌...
你这楼很不错  贴了不少歌...
平旦回贴一首歌给你...
风暴再大路也要走下去...
谁知道转个弯就是挂着彩虹的蓝天...

蓝天 ~ 黄义达

想起那天原来是无云无风
但你抬头看着天说你想飞晴朗天气突然刮龙卷风

一刹那全世界都在改变
回忆起我们俩快乐的从前像一场梦

我的爱你是片云不要害怕~
去寻找全新的自己
海阔天空无拘无束新世界

也许你就要遇到雷雨闪电的暴风圈
也许就要遇到乌云密布灰色阴天
冻的像冰霜北国下雪天停下脚步想想我

也许你就要遇到泪流不止的风沙天
也许以后天气预报不会再有晴天
也许到最后终点是蓝天

也许幻影一刹那成为泡沫
勇敢追求想爱的不能算错我亲爱的

如果你是云爱情就是风
风给你自由也会给你痛
蓝天疼惜你也给你包容
忘了那些痛就让一切归零就让一切归零就让那一切归零

最近的心情不大好,觉得我的人生很难挨,对世界上的东西很灰心,幸好我还有一丝的牵挂和希望...
听到一首歌,开始的时候,我就喜欢了它的前奏,然后慢慢看歌词...
慢慢地,我喜欢了里面一些歌词,没有什么特别的,我就是喜欢音乐和感觉...
我...
真的累了...

突然累了
詞:林秋離 曲:林俊傑

吃飯吃到睡了 我開車開到傻了
我看書看到妳了 開始懷疑我怎麼了
說話說到吐了 我寫歌寫到瘋了
我愛妳愛到盲了 天知道我又怎麼了

不捨得 捨不得 都分手了
捨不得 不捨得 散了
(愛是妳的 我是我的 完了)

原來我只是突然累了 原來我不說了
原來我撐著撐到麻了 原來我不愛了

听了JOLIN的新歌,里面的风格,我最喜欢就是这一首,很像JAY的风格,模糊里带有一些感情...
寂寞的我听了,没有更寂寞,只是我感到有一丝温暖,想起一些过去的回忆,想起一些快乐的,不快乐的,都想再从头来过...
虽然歌词和音乐没有什么特别,但是我就是喜欢平凡的感觉,我为什么喜欢?我也不知道,但我的答案就是喜欢,是没有任何理由的...
听了之后,感觉真好...

許願池的希臘少女
詞:黃俊郎 詞:王莞之 製作人:薛忠銘

左岸的一座 白色環形階梯 浪人正在 用和絃練習憂鬱
晨曦下的少女 聽著吉他旋律 在許願池邊 巴洛克式的嘆息
少女手中 的銀幣 想要愛情 她的祕密 地中海
湛藍色的希臘婚禮 蒙馬特邱陵 叼煙斗男性
低頭穿越 前方蜿蜒的孤寂 對著空氣收集
他新詩的下一句 遠方少女 跟他一樣在猶豫
少女手中 的銀幣 沉入池裡 她的表情 像漣漪
那麼透明美麗 吉他換成 了快樂 的圓舞曲
詩人決定 了標題 許願池的希臘少女

爱尔兰男孩 那天有缘。我下了。不错的曲子。

谁知道转个弯就是挂着彩虹的蓝天... 谢谢平旦

写在 ? MAY 2005

987 995 给我听得一首。旧歌曲翻新唱. 背景很新鲜, 乐器也加了。
大前天上网找到了。

I'll Stand By You  *GIRLS ALOUD

Oh, Why You Look So Sad?
Tears are in your eyes
Come on and come to me now
Don't be ashamed to cry
Let me see you through
'cause I've seen the dark side too
When the night falls on you
You don't know what to do
Nothing you confess
Could make me love you less

I'll stand by you
Won't let nobody hurt you

So if you're mad, get mad
Don't hold it all inside
Come on and talk to me now
Hey, what you got to hide?
I get angry too
Well I'm a lot like you
When you're standing at the crossroads
And don't know which path to choose
Let me come along
'cause even if you're wrong

Won't let nobody hurt you
Take me in, into your darkest hour
And I'll never desert you

And when...
When the night falls on you, baby
You're feeling all alone
You won't be on your own

[ Last edited by feliz on 16-5-2005 at 12:42 AM ]

象命中注定一般  如火一样的那个夏天
撩人的夏日舞会  你跳向我的身边
lady shall we dance
在你说我爱我的夜晚 真甜蜜啊
我爱你到永远

...可哪儿有什么永远  是非爱恨已无须再辩
下一曲舞伴更换    失去的永不再返
你后悔了吗痛得想死去的夜晚
你原谅了吗爱你又把你伤害

为什么啊~ 就这样地离开 (这里要柔柔的拉高嗓子)
为什么就不能相爱一直到我们死去呢
都去了哪儿啊~ 所有爱和誓言
我流着泪的恋人啊时光已将一切更改
当我慢慢忘记你的脸.
!让故事再发生吧让我的人生充满遗憾
一切都不必重来什么也无须更改
生活在继续舞会从来不曾停止 一错再错的这故事才精彩

感谢你啊~ 我勇敢的爱人
为了那醉人的夜晚 我们都满身的伤痕
我爱你啊~ 我寂寞的爱人
我毫无保留的爱过你 给我的永不会忘记
失去的我曾拥有多幸运
在你最美丽时,竟让我遇见你。
于是便爱上你

我爱你再见

* 朴树 , 一个中国男歌手。一片CD里面我只取了几首就还给我的经理了。他介绍的还有刀螂...呵~ 这两位的实力都很强!

这首音乐我喜欢,复古味道。不信?按回去听听前段,音乐随着歌词起,就是那些乐器,用的都是70年代的味道。