佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: leekian

周星驰经典对白大收集

巴黎铁塔反转再反转。

爱一个人需要理由吗...

悟空你真的想要吗???from师父

"百变星君"

俾我 膏尽人亡 而 "屎".........!

<<少林足球>>
星 问: 做 Y 倒 屎 倒 到 好 地 地 跑 来 洗 豌

有谁可以提供 "唐伯虎点秋香"
的那段...

朱眯眯和星爷 一起哪幕....当时朱眯眯要帮星爷,
可是一直弄乔返着,最后朱眯眯还 丢哪些什么"霹雳 雷珠"......

谁可以提供完整的那段?谢谢!!!

Follow Us
手機小子 该用户已被删除
bl_ue 于 13-10-2004 09:43 PM  说 :
鹿鼎记

我对大人的敬仰有如滔滔江水,连绵不绝。

我对大人的敬仰有如滔滔江水,连绵不绝又有如黃河氾濫﹐一發不可收拾。

Eggtatt 该用户已被删除
<<百變星君>>

教授:[你知不知道o個塊超級霹靂無敵o既晶片我已經發明o左,就o係千鈞一髮o既時候我將它丟進你o既口度,你而家已經變成一o個七十二變的超人,可以維護世界和平!!]
星爺:[可以乜o野話??]
教授:[可以維護世界和平!!]
達叔:[乜o野話??]
教授:[可以維護世界和平!!]
達叔站起~~~~~
教授;[你去邊啊??]
達叔:[我去纖滅銀河系五大行星的侵略者]

[ Last edited by Eggtatt on 14-10-2004 at 06:41 AM ]

<<九品芝麻官>>

公公:[好大o個官威啊包大人,若過俾你做多兩年官,恐怕連老佛爺你都唔放o係眼內啦]

星爺:[我當然唔會放o係眼內啦,老佛爺係擺o係心里面來尊重o既,好似你o甘掛o係o個嘴邊來講,講到低晒,你乜o野居心啊你][你老母養大你o甘辛苦你走去做太監,視為不孝!!唔尊重老佛爺視為不忠!!你o個不忠不孝o既死人妖坐o係度NGAN NAGN腳做乜o野啊??]

公公:[你好大o既膽啊,你連我都敢嘮??]

星爺:[我堂堂八府巡案,呢個公堂最大我,喂你區區一個內務總管五品官,總要來旁聽o既,我企o係度你夠膽坐,我唔嘮你嘮邊o個啊??]

公公:[好,等我奏明皇上,將你抄...]

星爺:[抄你老豆,行得出呢o個公堂再算啦][人來~~落柵放狗~~]

[ Last edited by Eggtatt on 14-10-2004 at 04:19 PM ]

Eggtatt 于 14-10-2004 06:39 AM  说 :
<<鹿鼎記>>

公公:[好大o個官威啊包大人,若過俾你做多兩年官,恐怕連老佛爺你都唔放o係眼內啦]

星爺:[我當然唔會放o係眼內啦,老佛爺係擺o係心里面來尊重o既,好似你o甘掛o係o個嘴邊來講,講到低晒, ...

兄弟,这个对白不是<<鹿鼎記>>的啦
是<<九品芝麻官>>的

Eggtatt 于 14-10-2004 06:39 AM  说 :
<<鹿鼎記>>

星爺:[我當然唔會放o係眼內啦,老佛爺係擺o係心里面來尊重o既,好似你o甘掛o係o個嘴邊來講,講到低晒, ...

楼上的,是《九品芝麻官》
《食神》
煮野好吃,终须乞食。

碱水面没过过冷水,所以面里面全是碱水味。 鱼丸也没有鱼味,但是你为了掩饰,特别加上了咖喱汁,想把它做成咖喱鱼丸。但这么做太天真了,因为你煮的时间不够,咖喱的味道只在表面上,完全没有进到里面去,放进汤里面鱼丸就被冲淡了。好好的一颗咖喱鱼丸,让你做得是既没有鱼味又没有咖喱味,失败!
萝卜没捡过,太多渣滓,失败!
猪皮煮得太烂,没咬头,失败!
这猪红中爆泡,一夹就散,失败中的失败!
最惨的就是大肠了,里面根本没通干净,还有一坨屎,你有没有搞错?
喂!屎啊喂!屎啊喂!~~~

唐天豪:朱茜,你跑到这里搅什么家伙啊?
朱茜:我……小心啊!小心啊!
唐天豪:不准走!你先说清楚在搞什么鬼!
朱茜:我是爱你,我才帮着你的呀!
唐天豪:帮我什么呀?撇这些没有用的红豆?
朱茜:这些不是红豆!这是我新发明的暗器霹雳雷珠!
唐天豪:霹什么雳什么雷什么呀?
朱茜:你不要小看它,它爆炸起来威力无穷!
唐天豪:威什么东东力什么……?会爆?
(雷珠爆炸,唐天豪脸被炸肿)
唐天豪:小喇叭朱茜,你是不是想玩也啊?

雙刀火雞:鵝頭, 我只不過是個女人,你想唬我就唬我吧。不過當年喪彪喝醉了酒,當頭就砍了我一刀,讓我拿著雙刀由西貢街一直追他追到公衆四方街,有哪個不認識我雙刀火雞的?大姐我十二歲就在廟街混,什麽風浪我沒見過?你現在帶這幫小痞子來砸我的場子,(拍桌子)你想唬誰?
鵝頭:火雞,你說什麽呀?我要是砸你的場子也不會帶這麽少人來。 我來是告訴你一聲,以後,撒尿蝦就歸我。
雙刀火雞:你說歸你就歸你呀 你以爲你是天王老子啊?牛丸的事我還沒跟你算呢。
鵝頭:照你這麽說,你去吃屎吧。總之,牛丸就歸你來做,撒尿蝦就包給我做。
雙刀火雞:那就是不講規矩了?
鵝頭:我現在就是跟你講規矩,咱們把賬分清楚。
雙刀火雞:我跟你四六分賬,你們分四,我們分六。
鵝頭:你說什麽?我耳朵是不是聾了?乾脆九一算了,我九,你一!
雙刀火雞:我Kao!(一巴掌將桌上的易拉罐打翻在地)
(一陣騷亂,雙方又動口角)
鵝頭:我把撒尿蝦給了你,又怎麽樣?你會做嗎?
雙刀火雞:我們不會,你們又會做嗎?
鵝頭:我們“堅記”撒尿蝦,本來已經很有名了,還有啊,辣椒跟淮鹽的比例正好,油鍋裏的油天天換,保證沒有蛤油味,火候十足,連蝦殼炸得都又香又脆。
食神:(突然冒出一句)在這麽一來,就沒有撒尿蝦的鮮味了。
鵝頭:(氣憤地看火雞身後的人) 哪個王八蛋亂說話?!
雙刀火雞:我做的白灼撒尿蝦鮮味十足。
鵝頭:白灼? 還是做你的狗屁牛肉丸算了。
雙刀火雞:牛丸做不好就想獨霸撒尿蝦是吧?
鵝頭:這牛丸你不做我做,給你打張好牌你都不會上。
食神:(又冒出一句)真是麻煩,摻在一起做成撒尿牛丸那,笨蛋。
鵝頭:(拍桌而起)誰啊?誰又亂搭腔?老大在這說話,誰亂插嘴,滾出來!
雙刀火雞:別看著我的人啊,是你的人亂說話。
鵝頭:我的人都有家教,肯定不是他們說的。
雙刀火雞:是--嗎--?

對穿腸:我堂堂參謀將軍會輸給你個書僮?
                 你家墳頭來種樹。
唐伯虎:汝家澡盆雜配魚。
對穿腸:魚肥果熟入我肚。
唐伯虎:你老娘來親下廚!
(對穿腸倒地噴血)
唐伯虎:對對本為消遣作樂,今日穿腸兄居然對到嘔出幾十兩血,
                 可謂空前絕後,小弟佩服佩服!

破壞之王

電光毒龍鑽,源於龍虎門的王小虎,原本只是一種幻想,
但是經過我的改良已經成了一種必殺的腿法,收費一千五!
閃電五騎士V3,曾經殺死無數侵略地球的怪獸跟那些暴君恐龍,
七十年代曾經瘋迷幾許青少年,但是我可以告訴你--是假的!
世上根本沒有這種武功,那只是拍電影用的,我不說你不知道。
但是你放心,「童叟無欺、實事求是」是我教拳的宗旨……

[审死管]
哩个女人既老公系卑哩个女人既老公既大佬同埋哩个女人既老公既大佬既老婆害死既,
哩个女人既老公既大佬同埋哩个女人既老公既大佬既老婆仲想害埋哩个女人,
好睬哩个女人既妹仔漏夜同哩个女人讲哩个女人先至走出来揾哩个女人既二哥,
点知哩个女人既二哥又烂赌又没人性输晒哩个女人既钱仲将哩个女人卖卑哩个女人既二哥既同性兄弟做老婆,
跟住仲抛下哩个女人,
甘哩个女人嘛跟左我番来罗。

[逃学威龙]
想唔想扎啊?
想,但系我系唔会出卖我自己既贞操既。
我系问你想唔想扎啊?
我系绝对唔会出卖自己既贞操既。
边个要你既贞操咧?我系要你既青春!
青春对于我来讲同贞操一样重要既。。。

开头咧,我就改他既名叫做曹星星。
后未唔知点解他自己改左叫做周星星。

阿爸你见点啊阿爸?
阿爸你见点啊阿爸?
阿爸你见点啊阿爸?
阿爸你去死啦阿爸!

你骑马啊?
堕马啊。。。

尹博士 该用户已被删除
整蛊专家

- 哎呀 点解他讲野甘得意, 同我地一D都唔像似
巴省完全都唔岩key, 唔知他傻o左定白痴, 定白痴!!!!

- 无表学咩人涕戏啊?

>你涕下你, 打到我猪头o甘
>我已经就住来打架啦, 如果我出尽力? 莫讲猪头, 火车头都有得你变啊!

<<回魂夜>>

星爺:[保安隊長o下話??...在下LEON]

盧SIR:[LEON??]..被電到...[哇,你只手有電o架哦~~]

星爺:[你驚o既咩??]

盧SIR:[你唔驚o既咩??]

星爺:[驚??呵呵呵...只鬼應該離開o左o個o靓仔,但是總係呢棟大廈里頭]

盧SIR:[係咩??]

星爺:[保安隊長,附近有冇SEVEN-仔咧??]

盧SIR;[SEVEN-仔??]

星爺:[SEVEN-11]

盧SIR;[哦SEVEN-11,有....有...有]

星爺:[o拿o拿聲買樽護發素返來o黎]

盧SIR;[買o黎做乜o野啊??]

星爺:[你o的頭髮烘烘地,發尾開晒叉,是時候擦一擦]

盧SIR:[你講乜o野啊??]

星爺:[o的冤魂最驚就係見到o的容光煥發o既人,叫你扮靓o的o個頭,絕對係有根有拒o既]

星爺:[羅兩舊水o黎]

盧SIR:[哦..o拿o拿][你羅o的錢o黎做咩啊,你俾只鬼o架??]

星爺:[係我冇錢搭的士o者]

盧SIR;[哇,你講o野o甘飄忽,你痴線o架??]

精神病院工作人員:[冇錯,他係痴線o架!!]

还有一收"烧鸡翼"的歌,我忘记些了,好像是在 "武状元苏乞儿"里出现的

"烧鸡翼,我自小仲亦食。。。。

星爺:[燒雞翼,我鍾意食~~]

壞人:[但是你老母講你就快釘~~]

朱西:[越是快釘,知所以越要整多只,如果而家唔食,以後冇機會再食~~]

壞人:[你真係就快釘~~]

星爺:[我真係就快釘~~]

三人合唱:[如果而家唔食,以後冇機會再食~~]

不知道有錯嗎??