佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: leekian

周星驰经典对白大收集

国产凌凌漆
土匪:请问呢个痰系唔系你吐嘎?
周:系啊 有meh问题咧??
土匪:哦~ 唔yeh  我想得个知字jek

回复 342# kimkong 的帖子

哇。。。不知道你怎么打出来的。。。

《国产凌凌漆》

司令:凌凌漆,你要记着。恐龙头骨标志着我们国家的尊严,绝对不容许落在外国人的手上,追查中你的身份要绝对保密。还有,金枪人的身份是极度神秘的而且心狠手辣,你随时有生命危险。凌凌漆,你还有什么问题?

凌凌漆:可不可以不去?

破坏之王:f*ck you!

f*ck you 2 !

然后说到:f*ck you 10 !!

实在是臭话。。。做好了扣分的准备

少林足球 很 好 看。

一位唐伯虎2只眼
三位姑娘6粒奶

Follow Us
他条颈酱硬,都不知系不系搽zo 印度神油?
麽印度神油是搽在颈都个咩?
不系搽在边啊?
(忘了什么戏,不太会打粤语 )

原帖由 henggi 于 16-4-2009 08:23 PM 发表
他条颈酱硬,都不知系不系搽zo 印度神油?
麽印度神油是搽在颈都个咩?
不系搽在边啊?
(忘了什么戏,不太会打粤语 )

这对白是出自《整蛊专家》

床前明月光
疑是地上霜
举头望明月
london bridge is falling down.....

《西游记〉
1.帮主,你太公着佐火喔。。。。
2.帮主,你geh祠堂又着火啊

回复 31# 双鱼儿

<唐伯虎点秋香>
船夫:吓,呢位公子真係有眼光了,咁多只船都捡中我呢只船,我出咗名快的啦!
唐伯虎: ...
明明知道相思苦 发表于 22-4-2005 02:32 PM

<唐伯虎点秋香>

船伕: "呀!公子, 你真係識貨, 甘多船唔KAN, KAN中我呢隻船, 我出著名夠快KE!"
伯虎: "係嘛!~~~喂!呢GE船沉緊O?!"
船伕: "係呀! 沉得快嘛!"
伯虎: "墨搞地甘GE嘢! 我趕時間呀大佬呀!"
船伕: "睇呢GE樣, 緊係追秋香姐RE!"
伯虎: "呢又知?"
船伕: "呢尼地富家公子我年中見唔少LE, 不過淨係係華府門口TIONG吓TIONG吓, 搵唔到食GE!"
伯虎: "甘呢有咩嘢好橋LE?"
船伕: "要唸辦法混入華府之掂GE嘛!"
伯虎: "呢過開兩條橋來傍吓身好喔!"
船伕: "橋唔係無, 睇吓呢識唔識做!"
伯虎: "妖! 點嘩點好了~~"
船伕: "甘呢聽住了喔~~~~~~~"  伯虎: "~~~~~~~" (完全沉入水中了)

參謀: "含家鏟泥齊種樹."
伯虎: "魚家池塘多膠魚."
參謀: "魚肥果熟媽扔飯."
伯虎: "呢老母係親下廚."

我個心又悲, 個心又痛,
八個老婆都沙李龍松;
人家話我享盡齊人福,
茶實空虛寂寞兼且凍, 兼且凍.

點解食完飯, 一定要荷屎, 荷完屎, 一定要"文", 慘~~~~

紫霞: "齊天大聖孫悟空E HO? 呢唔係要去西天取西經 GE? 不如帶埋我去 YER?"
悟空: "係喔! 有個女人帶埋去, 寂寞 GAE 時候有人可以做吓慰安婦, 唸起都真係 V~~U~~!"
        "我唔得喔! 我真係唔得喔! 過來 攬住我."
        (紫霞立刻開心地抱住孫悟空)
        (孫悟空馬上列牙低吼吓退紫霞)
悟空: "頂我唔順呀?"
紫霞: "頂得順."
悟空: "我頂呢得順 ER. 呢甘丑樣, 拍爛檔大家都係神仙, 唔好再性騷擾我了, 好嗎?"
紫霞: "點解要甘對我?"
悟空: "呢 LAU 呀?"
紫霞: "我好 LAU!"
悟空: "喊埋出來呀~笨~~哈哈!"